Restauratie en renovatie van tassen en koffers

Het zoveel mogelijk terugbrengen van het object in de oorspronkelijke staat staan bij restauratie van antieke en vintage tassen, lederwaren en koffers centraal. Authenticiteit en originele stijlkenmerken zijn hierbij het uitgangspunt.  Ook de conditie van het leer  is zeer belangrijk voor de levensduur. De objecten kunnen na renovatie een museale, decoratieve of gebruiksfunctie krijgen.

Geschikt maken voor gebruik

Tassen en koffers uit voorbije tijden kunnen we soms weer geschikt maken voor gebruik. Waar mogelijk wordt gebruik gemaakt van de oorspronkelijke materialen van uw tas of koffer. Kapotte onderdelen worden vervangen. De binnenzijde kan  opnieuw bekleed worden met een klassieke of moderne voering. Ook kunnen maken we een nieuw handvat of  beschermende hoekstukken. Vooraf bespreken we hoe u de tas of koffer wilt gaan gebruiken, want de intensiteit van het gebruik bepaalt mede hoe ingrijpend het herstel zal zijn.

 

Een indruk van restauratie- en renovatiemogelijkheden vindt u op de pagina restauratievoorbeelden.

Voor het renoveren of repareren van tassen en koffers van een specifiek label ( Louis Vuitton, Hermès, Chanèl ) adviseren wij u bij een officiële dealer te informeren naar de mogelijkheden voor reparatie. Voor het behoud van de waarde is het essentieel, dat er voor de renovatie originele technieken en “merk eigen” onderdelen gebruikt worden.