Restauratie en renovatie van tassen en koffers

 Het terugbrengen van het object in de oorspronkelijke staat en voorkoming van verval staan bij conservering en restauratie van antieke en vintage tassen, lederwaren en koffers centraal. Authenticiteit en originele stijlkenmerken zijn hierbij het uitgangspunt.  De objecten kunnen na renovatie een museale, decoratieve of gebruiksfunctie krijgen.

Geschikt maken voor gebruik

Tassen en koffers uit voorbije tijden kunnen we weer geschikt maken voor gebruik. Waar mogelijk wordt gebruik gemaakt van de oorspronkelijke materialen van uw tas of koffer. Kapotte onderdelen worden vervangen. Koffers kunnen bijvoorbeeld:  opnieuw bekleed worden met een klassieke of moderne voering, voorzien van een nieuw handvat of van beschermende hoekstukken. Vooraf bespreken we hoe u de tas of koffer wilt gaan gebruiken, want de intensiteit van het gebruik bepaalt mede hoe ingrijpend het herstel zal zijn.

 

Een indruk van restauratie- en renovatiemogelijkheden vindt u op de pagina restauratievoorbeelden.

Voor het renoveren of repareren van tassen en koffers van een specifiek label ( Louis Vuitton, Hermès, Chanèl ) adviseren wij u bij een officiële dealer te informeren naar de mogelijkheden voor reparatie. Voor het behoud van de waarde is het essentieel, dat er voor de renovatie originele technieken en “merk eigen” onderdelen gebruikt worden.